Rólunk

Küldetésünk

Az OGYÉI Innovációs Irodát azért hoztuk létre, hogy az egészség megőrzéséért dolgozó fejlesztőknek hatékony és célzott támogatást tudjunk nyújtani. Célunk, hogy az OGYÉI küldetésének összhangban elősegítsük, hogy a magyarországi betegek a lehető legkorábban jussanak biztonságos és hatékony termékekhez. Az egészség-iparban érdekelt vállalkozásoknak nyújtott tanácsadáson keresztül növekedhet a kutatás-fejlesztési potenciál, végső soron a betegellátás színvonala javul.

Az Iroda működésének egyik alapvető célja, hogy regulációs és tudományos tanácsadással segítse a korai fejlesztést, ezáltal az innovatív megközelítések, elképzelések valós innovációvá fejlődhetnek. Az akadémiai, valamint a kis- és középvállalati szektorral szorosan együttműködve, egészség-gazdaságtani támogatással segítjük a fejlesztések megvalósulását. Hatékony és érdemi tudományos tanácsadással segítjük a nagyvállalatok munkáját is, felhasználva az Intézet nemzetközi kapcsolatrendszerét. Az Innovációs Iroda munkájában az OGYÉI saját szakértői, valamint szakterület-specifikus kérdések esetén külső szakértői vesznek részt.

Az Iroda az EU-Innovation Network tagjaként működik, ami biztosítja, hogy a magyarországi fejlesztők is profitáljanak az EU-ban tárgyalt, a gyógyszerfejlesztés hatékony támogatását célzó új eszközökből.

Az Iroda kiemelt feladata az OGYÉI módszertani központként való működésének támogatása. Ennek keretében küldetésünknek tartjuk az egészségfejlesztésben érdekelt szervezetek közötti párbeszéd elősegítését.

Az irodáról