Korai fejlesztés

Korai gyógyszefejlesztéssel kapcsolatos tanácsadás akadémiai/egyetemi kutatócsoportoknak és kis- és középvállalatoknak

Az Innovációs Iroda elkötelezett a magyarországi gyógyszerfejlesztés támogatásában, ezért kínáljuk korai gyógyszerfejlesztési tanácsadásunkat az akadémiai szektornak és a kisvállalatoknak, start-upoknak. A tanácsadásnak minden esetben része a személyes konzultáció, ahol a kérelmező bemutatja a kutatását és vázolja, hogy milyen irányban tervezi a kutatás folytatását. Természetesen, a fejlesztési fázistól függően, konkrét kérdések megtárgyalása is része lehet a megbeszélésnek. A konzultáció során informáljuk a kérelmezőt a fejlesztéshez kapcsolódó regulációs követelményekről, az igénybe vehető EMA támogató eszközökről, valamint segítséget nyújtunk a vonatkozó útmutatók interpretálásában. Amennyiben az Iroda úgy ítéli meg, hogy a fejlesztés fontos betegérdeket szolgálhat, további írásbeli vagy személyes tanácsadást nyújt a korai fejlesztés teljes ciklusa során.

A tanácsadás folyamata

  • A kérelmet kérjük emailben benyújtani  az innovacio.ogyei.gov.hu címre.
  • A beadvány tartalmazza a kitöltött formanyomtatványt és a háttérdokumentációt.
  • Munkatársunk időpontot egyeztet a konzultációra.
  • A konzultáció során elhangzottakról jegyzőkönyvet készítünk, amit 15 napon belül megküldünk a kérelmezőnek.

Innovatív étrend-kiegészítőkkel és funkcionális élelmiszerekkel kapcsolatos tanácsadás

Az Innovációs Iroda tanácsadással segíti olyan innovatív, az étrend-kiegészítők és a funkcionális élelmiszerek közé tartozó termékek fejlesztését, amelyek komoly hozzáadott értéket képviselnek a fogyasztók számára. A tanácsadási folyamatba történő bekerülés feltétele egy előértékelés, aminek során az OGYÉI szakértői elbírálják a tervezett fejlesztést, és pozitív vélemény esetén lehetőséget biztosítanak egy konzultáció keretében a projekt bemutatására.

  • A fejlesztés összefoglalóját, a bírálatot segítő háttérdokumentációt, valamint a kitöltött formanyomtatvány kérjük emailben benyújtani az innovacio@ogyei.gov.hu címre.
  • Munkatársaink 15 napon belül elvégzik az előértékelést, és az eredményről tájékoztatjuk a kérelmezőt.
  • Pozitív vélemény esetén munkatársunk időpontot egyeztet a konzultációra.

A konzultáció során elhangzottakról jegyzőkönyvet készítünk, amit 15 napon belül megküldünk a kérelmezőnek.